Φτιάχτε τη δική σας μους λεμονιού με σοκολάτα, εύκολα, γρήγορα και με αγνά υλικά που γνωρίζετε.
Υλικά για 2 άτομα
10 μπισκότα τύπου digestive με σοκολάτα
2 κουταλιές της σούπας μαργαρίνη χαμηλών λιπαρών
300 γρ ζάχαρη άχνη
400γρ γάλα εβαπορέ χαμηλών λιπαρών
1 κουταλιά της σούπας corn flower
Χυμό από 2 ζουμερά λεμόνια
Ξύσμα από 1 λεμόνι
½ φλιτζάνι νιφάδες σοκολάτας
Εκτέλεση
Τρίβουμε τα μπισκότα στο μπλέντερ και προσθέτουμε τη μαργαρίνη. Ανακατεύουμε καλά και τοποθετούμε το μίγμα μας στον πυθμένα από 2 γυάλινα βαζάκια. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε τη ζάχαρη μαζί με το γάλα και μόλις πάρει βράση προσθέτουμε το corn flower. Ανακατεύουμε για άλλα 3 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε το χυμό και το ξύσμα από το λεμόνι, ανακατεύουμε καλά και ξαναβάζουμε στη φωτιά για άλλα 2 λεπτά μέχρι να πήξει ελαφρά η κρέμα μας. Αποσύρουμε και αφήνουμε την κρέμα να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Στη συνέχεια τοποθετούμε την κρέμα στα δύο βαζάκια πάνω από τα μπισκότα και στο τέλος πασπαλίζουμε με τις νιφάδες της σοκολάτας. Τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες προτού το σερβίρουμε.
Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr