Υγιεινό γλυκό με ταχίνι, σοκολάτα, μπανάνα και καρύδια σε αραβικές πίτες

Υλικά
2 αραβικές πίτες μεσαίου μεγέθους
8-10 κυβάκια κουβερτούρα
2 κουταλιές της σούπας ταχίνι
2 κουταλιές της σούπας μέλι

2 πολύ ώριμες μπανάνες
3 κουταλιές της σούπας σπασμένη καρυδόψιχα
Λίγο γάλα

Εκτέλεση
Σε ένα μπρίκι λιώνουμε την κουβερτούρα μαζί με το ταχίνι και το μέλι σιγά σιγά σε χαμηλή φωτιά. Παίρνετε τις πίτες και προσεκτικά τις ανοίγετε σε ένα ξύλο κοπής. Απλώνετε σε κάθε πιτούλα το μίγμα με το ταχίνι και τη σοκολάτα και από πάνω αραδιάζετε τις ροδέλες της μπανάνας και πασπαλίζετε με την καρυδόψιχα. Τυλίγουμε την κάθε αραβική πίτα σαν φάκελο γυρίζοντας προς τα μέσα 4 πλευρές και φτιάχνοντας ένα ορθογώνιο. Παίρνουμε ένα πινέλο και με το γάλα αλείβουμε τις αραβικές πίτες ώστε να ποτιστούν ελαφρώς και να μην ξεραθούν. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 4 λεπτά.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr