Μία ομελέτα μπορεί να είναι και διαιτητική και υγιεινή, ακόμη και ως πλήρες γεύμα. Αν επιλέξετε τα σωστά υλικά και προσέξετε το λάδι που θα χρησιμοποιήσετε, μπορεί να δώσει το κάτι διαφορετικό και ως μενού σε μία δίαιτα.
Υλικά
2 μέτριες πατάτες
1 μέτριο κρεμμύδι ξερό
½ πράσινη πιπεριά
2 κουταλιές της σούπας καλαμπόκι
3 φέτες γαλοπούλα για τοστ
60 γρ γραβιέρα (ή κίτρινο τυρί χαμηλών λιπαρών)
3 αυγά (3 ασπράδια, αλλά μόνο 1 κρόκο)
4-5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Λίγο αλάτι
Εκτέλεση
Κόβουμε σε χωριστά πιατάκια τις πατάτες σε κυβάκια, τα κρεμμύδια και τις πιπεριές σε λεπτές φετούλες, τη γαλοπούλα και το τυρί σε μικρά κυβάκια.
Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο κα αφού ζεσταθεί καλά ρίχνουμε τις πατάτες να τηγανιστούν αφού τις έχουμε αλατίσει ελαφρά.
Όταν ψηθούν οι πατάτες, τις βγάζουμε από το τηγάνι και μετά ροδίζουμε ελαφρά το κρεμμύδι και την πιπεριά. Μόλις μαλακώσουν (όχι να μαυρίσουν) τα αφαιρούμε και αυτά.
Αδειάζουμε το τηγάνι εντελώς από το λάδι και το ξαναβάζουμε στη φωτιά.
Ρίχνουμε μέσα ξανά τις πατάτες, τις πιπεριές, τα κρεμμύδια, το καλαμπόκι, τη γαλοπούλα και ανακατεύουμε γρήγορα.
Στο τέλος ρίχνουμε τα κυβάκια από το τυρί, κάνουμε ένα πολύ γρήγορο ανακάτεμα για να πάει παντού και αμέσως ρίχνουμε τα αυγά αφού προηγουμένως τα έχουμε χτυπήσει και αλατίσει ελαφρά. Ψήνουμε από τη μία μεριά και μετά με ένα καπάκι αναποδογυρίζουμε την ομελέτα μέχρι να ψηθεί και από την άλλη μεριά.
Ομάδα neadiatrofis.gr