Η κανέλα είναι ένα από τα αρχαιότερα μπαχαρικά στον κόσμο και είναι ξακουστή για την γλυκιά της μυρωδιά. Αυτό όμως που πολλοί αγνοούν, είναι η ιδιότητά της σαν φυσικό συντηρητικό.
Η κανέλα έχει τη δυνατότητα να σταματά την ανάπτυξη των μικροβίων και να σκοτώνει βακτήρια και μύκητες στα τρόφιμα, όπως η σαλμονέλα.
Ανά τους αιώνες, η κανέλα ήταν ένα αγαπητό μπαχαρικό σε πολλούς λαούς και γιαυτό η τιμή της ήταν πάντα υψηλή. Οι αρχαίοι την χρησιμοποιούσαν για να διατηρήσουν κομμάτια κρέατος για περισσότερο καιρό, αλλά και για να μεταδώσουν στο κρέας το δυνατό άρωμα της.
Ομάδα neadiatrofis.gr