Υλικά
1 κιλό χοιρινό μπούτι
2 μέτρια πορτοκάλια
3 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
Αλάτι, πιπέρι
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά το χοιρινό, το αλατοπιπερώνουμε και το τοποθετούμε σε ένα ταψί. Στύβουμε τα πορτοκάλια και αναμιγνύουμε το ελαιόλαδο με το χυμό και περιχύνουμε το χοιρινό. Με ένα μαχαίρι κόβουμε τις κούπες από τα στυμμένα πορτοκάλια σε μεγάλα κομμάτια και τα τοποθετούμε και αυτά στο ταψί μαζί με τα κλωναράκια θυμάρι. Προσθέτουμε περίπου 1 λίτρο νερό και σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε στους 160 βαθμούς στον αέρα για περίπου 3 ώρες μέχρι να μαλακώσει.
Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr