Χοιρινά φιλετίνια με πιπεριές, πορτοκάλι και τυρί κρέμα

Υλικά
περίπου 800γρ φιλέτο χοιρινό κομμένο σε μεριδούλες
3 πιπεριές Φλωρίνης
1 μέτριο κρεμμύδι ξερά
1 ποτήρι του κρασιού χυμό πορτοκάλι
½ ποτήρι του κρασιού κονιάκ

2 κουταλιές σούπας ξύσμα πορτοκαλιού
100 γρ τυρί κρέμα χαμηλών λιπαρών
αλάτι, πιπέρι, λίγο ελαιόλαδο

Εκτέλεση
Σε μια ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε ελαφρά το χοιρινό. Το αφαιρούμε και στην ίδια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε τις πιπεριές και τα κρεμμύδια. Στη συνέχεια προσθέτουμε και πάλι στην κατσαρόλα το κρέας, βάζουμε αλάτι και πιπέρι.
Σβήνουμε με τον χυμό πορτοκάλι και μόλις σωθούν τα υγρά σβήνουμε δεύτερη φορά με το κονιάκ. Προσθέτουμε το ξύσμα, αφήνουμε να βράσει και αν χρειαστεί προσθέτουμε και λίγο νερό σταδιακά. Όταν το κρέας είναι έτοιμο προσθέτουμε το τυρί κρέμα και ανακατεύουμε καλά ώστε να διαλυθεί. Στη συνέχεια το αφήνουμε να πάρει μια βράση ώστε να δέσει η σάλτσα. Αποσύρουμε και σερβίρουμε με ρύζι.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr