Χοιρινό στη γάστρα με πιπεριές, μπίρα, μέλι και θυμάρι

Δώστε άρωμα και γεύση, με φυσικά και υγιεινά υλικά, χωρίς λιπαρές σάλτσες, σε ένα πιάτο με υπό άλλες συνθήκες έντονη γεύση κρέατος.

Υλικά για 4 άτομα
500γρ χοιρινό κότσι
2 πορτοκαλί πιπεριές
2 μέτρια καρότα
2 μεγάλες πατάτες
2 κουτάκια μπύρα
½ φλιτζάνι μουστάρδα
2 κ. γλυκού μέλι
5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλιές τα σούπας ξύδι
4 κουταλιές της σούπας θυμάρι (φρέσκο ή ξερό)
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Σε μια γάστρα τοποθετούμε το χοιρινό, τις πιπεριές κομμένες σε μεγάλα κομμάτια, τα καρότα σε ροδέλες και τις πατάτες κομμένες κυδωνάτες. Προσθέτουμε την μπύρα και ανακατεμένο το ελαιόλαδο με το ξύδι, το μέλι, τη μουστάρδα, το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι. Περιχύνουμε το κρέας και τα λαχανικά με το μίγμα της μουστάρδας, κλείνουμε τη γάστρα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμού για 2 ώρες, χωρίς να ανοίξουμε το καπάκι.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr