Ένας πολύ γευστικός και υγιεινός τρόπος για να εντάξετε το κοτόπουλο, ως πάχη πηγή πρωτεΐνης, στη διατροφή σας. Ιδανικό για δίαιτα και σωστή διατροφή.
Υλικά
2 στήθη κοτόπουλου
10-12 λιαστές ντομάτες
150 γρ. κίτρινο τυρί τύπου gouda χαμηλών λιπαρών
½ φλιτζ. λευκό κρασί
1 κ.γ. μουστάρδα
2 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένετε τα στήθη κοτόπουλου και τα στραγγίζετε τα σε απορροφητικό χαρτί. Βάλτε τα σε διαφανή μεμβράνη και χτυπήστε τα για να λεπτύνουν και να ανοίξουν. Τοποθετήστε τα ανοιχτά και γεμίστε τα κατά μήκος με τις λιαστές ντομάτες και το τυρί, αφού προηγουμένως τα έχετε κόψει σε μακρόστενα κομμάτια. Τυλίξτε τα σε ρολό και δέστε το με σπάγκο καλά. Σε πλατιά κατσαρόλα ρίξτε το λάδι και σοτάρετε από όλες τις πλευρές το ρολό. Σβήστε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέστε τη μουστάρδα διαλυμένη σε λίγο νερό. Μεταφέρετε το ρολό μαζί με τα υγρά σε ένα ταψί. Βάλτε το σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς και αφήστε το για 40 λεπτά περίπου. Κατά διαστήματα γυρίζετέ το για να μην καεί. Όταν έχει ροδοκοκκινίσει το βγάλτε το από το φούρνο, βάλτε το σε πιατέλα και, όταν κρυώσει, κόψτε το σε ροδέλες.
Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr