Ο χαλκός αποτελεί ένα συστατικό των τροφών απαραίτητο για το σχηματισμό του συνδετικού μας ιστού και την ανάπτυξη και διατήρηση ενός υγιούς μυοσκελετικού συστήματος.
Βοηθάει επίσης το σώμα να απορροφάει καλύτερα το σίδηρο από τα τρόφιμα, ενώ παράλληλα είναι παρών σε ποικίλα ενζυμικά συστήματα του οργανισμού που μας προστατεύουν από τη φθορά και τη γήρανση λόγω της δράσης των ελευθέρων ριζών.
Καλές πηγές χαλκού αποτελούν: το συκώτι, τα θαλασσινά, τα καρύδια, τα κεράσια, το αυγό, το κρέας, τα πουλερικά, το ψάρι και τα δημητριακά ολικής αλέσεως.
Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr