Βελουτέ τραχανάς με Μινέρβα Benecol Λευκό και λαχανικά

Ο τραχανάς αποτελεί για πολλούς ένα παραδοσιακό super food. Ξεχωρίζει για την υψηλή περιεκτικότητα του σε βιταμίνες συμπλέγματος Β, που σχετίζονται με την καλύτερη λειτουργία του νευρομυικού μας συστήματος.
Συνδυάζεται ιδανικά με ένα τυρί χαμηλών λιπαρών και πλούσιο σε πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας.

Υλικά
2 φλιτζάνια του ελληνικού καφέ τραχανά
50 γρ. Μινέρβα Benecol Λευκό, κομμένο σε κυβάκια
1 μικρό καρότο, κομμένο σε κύβους
1 μικρό ξερό κρεμμύδι, κομμένο στα 4
½ κ. σ. σέλινο, ψιλοκομμένο
2 κ. σ. ελαιόλαδο αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα, ρίχνουμε τον τραχανά, τα λαχανικά, το ελαιόλαδο, το αλατοπίπερο και νερό που να τα σκεπάζει δυο δάχτυλα. Βράζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 20 λεπτά. Το αποσύρουμε από τη φωτιά και το πολτοποιούμε. Σερβίρουμε και γαρνίρουμε με κύβους Μινέρβα Benecol Λευκό. Η συνταγή περιέχει σε κάθε μερίδα φαγητού το 1/3 της συνιστώμενης ημερήσιας ποσότητας Μινέρβα Benecol Λευκό.

Πηγή : benecol.gr