Υλικά
1 μικρό μπρόκολο
1 μέτριο κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
1 πατάτα σε μέγεθος αυγού
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 γιαούρτι χαμηλών λιπαρών
2 κουτ. γλυκού ξύσμα λεμονιού
Λίγη τριμμένη γραβιέρα
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και ρίχνουμε το κρεμμύδι σε χονδρά κομμάτια, το σκόρδο πολτοποιημένο και την πατάτα σε κυβάκια. Ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε περίπου 1 λίτρο νερό. Μόλις πάρει βράσει ρίχνουμε το μπρόκολο, αλάτι και πιπέρι και σιγοβράζουμε για περίπου 15 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και πολτοποιούμε με τη ράβδο προκειμένου να γίνει βελουτέ. Εντωμεταξύ, έχουμε ανακατέψει καλά το γιαούρτι με το ξύσμα λεμονιού σε ένα μπολ. Ανακατεύουμε το γιαούρτι με τη σούπα και ζεσταίνουμε, χωρίς όμως να φέρουμε σε βρασμό. Σερβίρουμε τη σούπα και από πάνω πασπαλίζουμε με τριμμένη γραβιέρα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr