Vegan κεφτεδάκια από φασόλια και αρωματικά

Υλικά
250 γρ φασόλια βρασμένα
300 γρ πατάτα βρασμένη
1 μέτριο κρεμμύδι ξερό
1 φλιτζάνι μαϊντανό και δυόσμο ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι τριμμένη γραβιέρα

1 αυγό
Αλάτι, πιπέρι
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα φασόλια πολτοποιημένα, το κρεμμύδι, το δυόσμο και το μαϊντανό ψιλοκομμένα, την πατάτα πολτοποιημένη, το αυγό, το τυρί, αλάτι, πιπέρι και ελαιόλαδο. Ζυμώνουμε καλά και τα βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα. Μετά τα βγάζουμε και ζυμώνουμε μικρούς κεφτέδες. Τους περνάμε από το αλεύρι ώστε να καλυφθούν εντελώς εξωτερικά και τους βάζουμε σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr