Υλικά
300 γρ φέτα (κατά προτίμηση χαμηλών λιπαρών)
200 γρ γραβιέρα
3 αυγά
1 γιαούρτι στραγγιστό
1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 κουταλάκια του γλυκού baking powder
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1/2 φλιτζάνι νερό
1 πιπεριά Φλωρίνης καθαρισμένη και κομμένη σε κυβάκια
Εκτέλεση
Θρυμματίζουμε τη φέτα με το χέρι μας ή την τρίβουμε από χοντρό τρίφτη.
Αναμιγνύουμε τη γραβιέρα με τη φέτα και προσθέτουμε τα αυγά καλά χτυπημένα.
Στη συνέχεια ρίχνουμε το γιαούρτι και αφού ανακατέψουμε, προσθέτουμε το νερό και το ελαιόλαδο. Στο τέλος προσθέτουμε την πιπεριά και μετά το αλεύρι μαζί με τo baking powder και ανακατεύουμε καλά το μίγμα μας. Λαδώνουμε ένα ταψί ή πυρέξ με ελαιόλαδο, ρίχνουμε μέσα το μίγμα της τυρόπιτας και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.
Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr