Υλικά για 2 άτομα
1 μέτρια τσιπούρα
Χυμό από 1 λεμόνι
Ξύσμα από 1 λεμόνι
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
½ φλιτζάνι λευκό κρασί
1 κουταλιά της σούπας ρίγανη
Αλάτι, πιπέρι
λίγα κλωναράκια λουίζα
Λίγα κλωναράκια λεμονοθύμαρο
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά την τσιπούρα και τη στραγγίζουμε από τα νερά. Την περιχύνουμε με το μισό χυμό από το λεμόνι και την αλατωπιπερώνουμε. Τους φλοιούς από το λεμόνι που στύψαμε τα τοποθετούμε στην κοιλιά του ψαριού. Σε ένα μπολάκι αναμιγνύουμε τη μουστάρδα, το ελαιόλαδο, τον υπόλοιπο χυμό λεμόνι, το ξύσμα, το κρασί και τη ρίγανη. Τοποθετούμε το ψάρι σε ταψάκι με αντικολλητικό χαρτί, το περιχύνουμε με το μίγμα της μουστάρδας και από πάνω τοποθετούμε τα φύλλα της λουίζας και του λεμονοθύμαρου. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά.