Τσικνοπέμπτη: Πώς να φτιάξετε τα καλύτερα αρνίσια παϊδάκια

Eδώ είναι μια πολύ καλή, δοκιμασμένη και πανεύκολη συνταγή για αρνίσια παϊδάκια σε 6 απλά βήματα.

Υλικά

8 αρνίσια παϊδάκια
1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
Χυμό από 1 λεμόνι
2 κ. σ. ξερή ρίγανη
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 κ. γλ. του γλυκού αλάτι
1/2 κ. γλ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1 κ. σ. ελαιόλαδο για το μαγείρεμα

Εκτέλεση

Βήμα 1

Χρησιμοποιώντας απορροφητικό χαρτί κουζίνας στεγνώστε τα παϊδάκια και πετάξτε τυχόν θραύσματα οστών.

Βήμα 2

Ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μικρό μπολ.

Βήμα 3

Τοποθετήστε τα αρνίσια παϊδάκια σε ένα μεγάλο ταψί ή σε ένα μεγάλο πιάτο και περιχύστε με τη μαρινάδα απλώνοντάς την καλά στο κρέας με το χέρι σας. Καλύψτε με πλαστική μεμβράνη και αφήστε για μισή ώρα ή για πιο έντονη γεύση όλη τη νύχτα στο ψυγείο. Πριν μαγειρέψετε τα παϊδάκια αφήστε τα να κάτσουν σε θερμοκρασία δωματίου για 30 λεπτά.

Βήμα 4

Ζεστάνετε λίγο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι (μαντεμένιο κατά προτίμηση ή γκριλ) σε δυνατή φωτιά μέχρι να αρχίσει να καπνίζει. Τηγανίστε τα παϊδάκια σε 2 παρτίδες για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά, ανάλογα με το πάχος και μέχρι να γίνουν σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας.

Βήμα 5

Αφήστε να ξεκουραστούν για 5 λεπτά πριν σερβίρετε.

Βήμα 6

Πασπαλίστε με λίγη επιπλέον αποξηραμένη ρίγανη για έξτρα γεύση και λίγο επιπλέον χυμό λεμονιού.