Το κάστανο περιέχει πολύ μικρές ποσότητες λίπους, σε αντίθεση με τους περισσότερους ξηρούς καρπούς, είναι τρόφιμο χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη, για αυτό και συστήνεται και στους διαβητικούς.
Περιέχει επίσης πρωτεΐνη, ενώ υψηλό είναι και το περιεχόμενό του σε φυτικές ίνες.
Υλικά
800 γρ. κάστανα
160 γρ. κουβερτούρα
80 γρ. Βούτυρο Αγελάδος Χωριό ή Βούτυρο Ελαφρύ soft Χωριό
160 γρ. αμυγδαλόψιχα
8 κουταλιές της σούπας κοφτές ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας λικέρ μαρασκίνο (κατά προτίμηση)
2 βανίλιες
50 χαρτάκια φοντάν
Εκτέλεση
Με ένα μαχαίρι, αφαιρούμε την εξωτερική φλούδα από τα κάστανα και τα βάζουμε να βράσουν σε κατσαρόλα με νερό (μόλις σκάσουν είναι έτοιμα). Τα σουρώνουμε και ξεφλουδίζουμε την εσωτερική φλούδα τους (αυτή που είχε το χνούδι).Περνάμε τα κάστανα από σήτα ή μηχανή του πουρέ και τα βάζουμε σε μια μικρή λεκάνη. Προσθέτουμε το Βούτυρο Αγελάδος Χωριό ή Βούτυρο Ελαφρύ soft Χωριό, τη ζάχαρη, το λικέρ, τις βανίλιες και τη σοκολάτα τριμμένη σε ψιλό τρίφτη. Ζυμώνουμε ώστε να ενωθούν όλα τα υλικά μέχρι να γίνουν μια μαλακή ζύμη. Παίρνουμε μικρές ποσότητες με το χέρι, πλάθουμε μικρές μπάλες στο μέγεθος καρυδιού και τις ρίχνουμε στην αμυγδαλόψιχα (τις γυρνάμε γύρω-γύρω για να πάει η αμυγδαλόψιχα παντού).Βάζουμε τα τρουφάκια στα χαρτάκια φοντάν και τα τοποθετούμε σε πιατέλα. Βάζουμε την πιατέλα στο ψυγείο για 12 ώρες.
Σημείωση: Μπορούμε να αντικαταστήσουμε την αμυγδαλόψιχα με τρούφα.
Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr
Πηγή: minervahorio.gr