Το μήλο είναι το φρούτο της εποχής. Κάτι πολύ σημαντικό που δεν γνωρίζουν πολλοί είναι το ότι το μήλο είναι καλύτερο να καταναλώνετε με τη φλούδα.
Και αυτό, καθώς στο φλοιό βρίσκονται πολλά αντιοξειδωτικά συστατικά, με σημαντικότερο από αυτό την κερκετίνη, μια ουσία με σημαντικότατα οφέλη για τον ανθρώπινο οργανισμό.
Επίσης, στη φλούδα περιέχεται ένα σημαντικό ποσοστό αδιάλυτων φυτικών ινών, που συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του γαστρεντερικού μας συστήματος.
Όταν λοιπόν πρόκειται να φάτε ένα μήλο, ξεπλύνετέ το καλά με χλιαρό νερό και καταναλώστε το με τη φλούδα.
Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr