Υλικά
2 φλιτζάνια τριμμένα μπισκότα τύπου digestive
100γρ τυρί κρέμα χαμηλών λιπαρών
½ κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό χαμηλών λιπαρών
1 ½ φλιτζάνι φράουλες
3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
2 φύλλα ζελατίνης
Εκτέλεση
Αναμιγνύουμε το τυρί κρέμα με το γιαούρτι μέχρι να ομογενοποιηθεί. Σε ένα τηγάνι βάζουμε τη ζάχαρη και τη ζεσταίνουμε στη φωτιά μέχρι να αρχίσει να καραμελώνει. Ρίχνουμε τις φράουλες σε κομματάκια. Ανακατεύουμε καλά και βράζουμε για 4-5 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα φύλλα ζελατίνης και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά ακόμη μέχρι να λιώσουν τα φύλλα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να κρυώσει το μίγμα μας. Παίρνουμε 6 ποτήρια γυάλινα και προσθέτουμε από 2 κουταλιές της σούπας μπισκότα στο καθένα. Από πάνω ρίχνουμε 1 κουταλιά της σούπας κρέμα και στη συνέχεια και πάλι 1 κουταλιά μπισκότα και 1 κουταλιά κρέμα. Στο τέλος προσθέτουμε τις καραμελωμένες φράουλες πάνω από την κρέμα τυριού και παγώνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες. Αν θέλουμε γαρνίρουμε και με λίγο τριμμένο καβουρδισμένο αμύγδαλο.
Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr