Τραχανάς με λαχανικά βελουτέ σερβιρισμένος με φύλλα παρμεζάνας

Μία λίγο πιο gourmet εκδοχή για ένα παραδοσιακό και πολύ υγιεινό τρόφιμο. Πιάτο πλούσιο σε βιταμίνες συμπλέγματος Β, φυτικές ίνες και ασβέστιο.

Υλικά
2/3 φλιτζανιού τραχανά ξινό
1 μέτριο καρότο, κομμένο σε ροδέλες
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε χονδρές ροδέλες
1 μέτρια ντομάτα κομμένη στα τέσσερα
2 κ. σ. ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
40γρ παρμεζάνα σε φλούδες

Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα, ρίχνουμε τον τραχανά, τα λαχανικά, το ελαιόλαδο, το αλατοπίπερο και περίπου 1 ½ φλιτζάνι νερό. Βράζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 10 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και πολτοποιούμε το μίγμα μας με τη ράβδο ή στο μούλτι. Σερβίρουμε, προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ρίχνουμε από πάνω την παρμεζάνα να λιώσει.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr