Υλικά
4 μελιτζάνες
3 κολοκυθάκια
2 πατάτες
2 πράσινες πιπεριές
1 κόκκινη πιπεριά
2 μεγάλα καρότα
1 μεγάλο πράσο
2 κρεμμύδια
2 σκελίδες σκόρδο
4 ώριμες ντομάτες
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 ½ φλιτζάνι τριμμένη γραβιέρα και φέτα
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζετε τις μελιτζάνες, τις κόβετε σε φέτες και τις αλατίζετε. Τις αφήνετε 30 λεπτά να ξεπικρίσουν και τις ξεπλένετε. Καθαρίζετε και κόβετε σε ροδέλες τα κολοκυθάκια, τα πράσα, τα καρότα και τις πατάτες και σε φέτες τις πιπεριές, τα κρεμμύδια και τα σκόρδα. Πολτοποιείτε τις ντομάτες. Αναμειγνύετε όλα τα λαχανικά σε ένα μπολ, πασπαλίζετε με αλάτι και πιπέρι, προσθέτετε και το λάδι και ανακατεύετε. Βάζετε τα υλικά σε μια γάστρα και τη σκεπάζετε. Ψήνετε το φαγητό σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 50 λεπτά και στη συνέχεια το ξεσκεπάζετε και συνεχίζετε για 15 λεπτά ακόμη. Βγάζετε από το φούρνο, προσθέτετε τα τυριά και ανακατεύετε ελαφρά.
Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr