Υλικά
1 φλιτζάνι φασόλια μαυρομάτικα βρασμένα
2 μέτριες ντομάτες
1 μικρό κρεμμύδι ξερό
3 φρέσκα κρεμμυδάκια
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Χυμό λεμονιού (μισό λεμόνι)
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Κόβουμε την ντομάτα σε μικρά κομμάτια και σε ένα μπολ ρίχνουμε μαζί το ξερό κρεμμύδι σε κυβάκια και τα φρέσκα κρεμμυδάκια σε λεπτές ροδέλες και τα φασόλια. Ψιλοκόβουμε τον άνηθο και τον προσθέτουμε και αυτόν. Αναμιγνύουμε το ελαιόλαδο με το λεμόνι, το αλάτι και το πιπέρι και περιχύνουμε τη σαλάτα. Ανακατεύουμε καλά πριν σερβίρουμε ώστε να ανακατευτούν καλά οι γεύσεις και τα αρώματα.
Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr