Το τσάι φαίνεται να ασκεί κάρδιο-προστατευτικά οφέλη λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς του σε φλαβονοειδή και άλλα αντιοξειδωτικά συστατικά.
Ποικίλα ερευνητικά δεδομένα υποστηρίζουν ότι άτομα που λαμβάνουν υψηλά επίπεδα φλαβονοειδών από το τσάι αλλά και από άλλες πηγές παρουσιάζουν μια χαμηλότερη συχνότητα εμφάνισης στεφανιαίας νόσου.
Μάλιστα, πρόσφατες μελέτες υποστήριξαν ότι το τσάι βελτιώνει την ενδοθηλιακή λειτουργία των αγγείων. Στα παρόντα ευρήματα έρχεται να προστεθεί και η θετική επίδραση της κατανάλωσής του στην ελάττωση της θνησιμότητας μετά από έμφραγμα του μυοκαρδίου.
Το τσάι αποτελεί μια ολιγο-θερμική και συνάμα ευεργετική για την υγεία επιλογή, που κάλλιστα μπορεί να αποτελέσει μια καλή εναλλακτική επιλογή έναντι ροφημάτων υψηλής ενεργειακής πυκνότητας και χαμηλής διατροφικής αξίας.
Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr