Το πράσο ανήκει στην οικογένεια του κρεμμυδιού και του σκόρδου. Ο Αριστοτέλης αναφέρεται στην χρήση του ως φάρμακο για τον λαιμό και την φωνή.
Για την υγεία μας, σήμερα γνωρίζουμε ότι το πράσο περιέχει σημαντικές ποσότητες βιταμίνης Κ, βιταμίνης C και βιταμίνες του συμπλέγματος Β. Επίσης είναι μία καλή πηγή σιδήρου.
Οι περισσότερες μελέτες για το πράσο, συσχετίζουν την κατανάλωση του με την καλή υγεία της καρδιάς.
Εάν θέλετε να ενισχύσετε την δράση του, κόψτε το πράσο και αφήστε το για 5 λεπτά πριν το μαγειρέψετε.
Έτσι επιτρέπετε την μετατροπή της αλιΐνης σε αλισίνη, μία ουσία με ευεργετικές επιδράσεις στον οργανισμό σας.
Θα πρέπει όμως επίσης να γνωρίζετε ότι το πράσο είναι ιδιαίτερα πλούσιο σε οξαλικά οξέα.
Άτομα που έχουν ιστορικό δημιουργίας οξαλικών λίθων στα νεφρά ή κάποια φλεγμονή στο έντερο, θα πρέπει να αποφεύγουν την υπερκατανάλωση.
Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr