Ένα από τα αγαπημένα λαχανικά, που εμπλουτίζει τις σαλάτες μας, είναι σίγουρα το λάχανο. Σύγχρονα επιστημονικά δεδομένα, δείχνουν πως η συχνή κατανάλωση λάχανου μπορεί να μειώσει σημαντικά το ρίσκο για καρκίνο του πεπτικού συστήματος.
Οι ερευνητές πιστεύουν πως η συγκεκριμένη δράση του λάχανου οφείλεται σε μια ουσία την s-μεθυλμεθειονίνη που στο παρελθόν θεωρήθηκε από πολλούς ως «φάρμακο» για την θεραπεία του γαστρικού έλκους.
Ας τονισθεί πως από τα στοιχεία προκύπτει, ότι οι συγκεκριμένες ιδιότητες του λάχανου προσδίδονται όταν αυτό καταναλώνεται ωμό και όχι μαγειρευμένο.
Εμπλουτίστε λοιπόν τις σαλάτες σας με ωμό λάχανο που συν τοις άλλοις, αποτελεί μια έξοχη πηγή βιταμίνης K, μιας βιταμίνης με ιδιαίτερη συμμετοχή στην πήξη του αίματος, ενώ παράλληλα αποδίδει ενεργειακά ελάχιστες θερμίδες.
Αν τώρα θέλετε να διαλέξετε και το χρώμα, επιλέξτε το μωβ λάχανο που έχει περισσότερη βιταμίνη C και αντιοξειδωτικά συστατικά.
Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr