Νέα έρευνα του πανεπιστημίου της East Anglia δείχνει ότι η ουσία σουλφοραφάνη που βρίσκουμε στο μπρόκολο, μπορεί να προλάβει ή να επιβραδύνει την εξέλιξη της αρθρίτιδας.
Τα αποτελέσματα της μελέτης δείχνουν ότι η σουλφοραφάνη επιβραδύνει την καταστροφή του χόνδρου των αρθρώσεων που συνδέεται με οστεοαρθρίτιδα.
Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι ποντίκια που τρέφονταν με δίαιτα πλούσια σε αυτή την ένωση είχαν σημαντικά μικρότερη βλάβη του χόνδρου, σε σχέση με άλλα που δεν είχαν τη σουλφοραφάνη στη διατροφή τους.
Η σουλφοραφάνη μπλοκάρει ένζυμα που προκαλούν την καταστροφή των αρθρώσεων, με την μείωση της παραγωγής ενός μορίου που είναι κλειδί για τη διαδικασία της φλεγμονής.
Εκτός από το μπρόκολο η σουλφοραφάνη βρίσκεται κυρίως στα λεγόμενα σταυρανθή λαχανικά, όπως τα λαχανάκια Βρυξελλών και το λάχανο.
Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr