Τα τυριά χαμηλών λιπαρών αποτελούν για πολλούς ένα χρήσιμο εργαλείο στην προσπάθειά τους να χάσουν βάρους ή μια πιο υγιεινή επιλογή τυριών, καθώς η χαμηλότερη περιεκτικότητά τους σε λιπαρά και ιδιαιτέρως κορεσμένα, συμβάλλει στον καλύτερο έλεγχο της χοληστερόλης και την καλή υγεία της καρδιάς, ιδιαιτέρως όταν μιλάμε και για λειτουργικά τυριά που χρησιμοποιούνται για μείωση της χοληστερίνης.
Το εν λόγω τυρί έχει διπλό πλεονέκτημα : Και είναι χαμηλό σε λιπαρά σε σχέση με λευκά τυριά όπως η φέτα και περιέχει συστατικά που συμβάλλουν στη μείωση της χοληστερίνης.
Όπως είναι λοιπόν φυσικό, τα χαμηλών λιπαρών τυριά περιέχουν λιγότερα ολικά και κορεσμένα λιπαρά, χαμηλότερη χοληστερόλη και λιγότερες θερμίδες. Σε σχέση με το ασβέστιο που περιέχουν δεν υστερούν σε τίποτα από τα αντίστοιχα κανονικών λιπαρών .
Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr