Γλυκά, κρέας, αλκοόλ και πολλές τοξίνες. Αυτά είναι τα διατροφικά κατάλοιπα των εορτών. Θα πρέπει όμως να τα αντιμετωπίστε, ώστε να ξεκουράσετε την καρδιά, το στομάχι αλλά … και τη ζυγαριά σας.
Και το πρώτο πράγμα που πρέπει να γίνει για να τα επιτύχετε όλα αυτά είναι να περιορίστε το αλάτι. Σε αυτό οφείλονται σε μεγάλο βαθμό
η κακή αιματική ροή, η κατακράτηση υγρών και τα πρηξίματα που μπορεί να αισθάνεστε.
– Περιορίστε λοιπόν τη χρήση επιτραπέζιου αλατιού στο μαγείρεμα αλλά και στο φαγητό.
– Μειώστε την κατανάλωση αλλαντικών, ιδιαιτέρως καπνιστών, όπως επίσης και αλατισμένων τυριών, ξηρών καρπών, κονσερβοποιημένων τροφίμων και παστών.
– Πίνετε αρκετό νερό και επιλέγετε πολλά μπαχαρικά και αρωματικά για να δώσετε γεύση και άρωμα στο φαγητό σας.
– Αποφύγετε το φαγητό τύπου fast food ή delivery,
– . Βάζετε πολλά μυρωδικά, μπαχαρικά, όπως το πιπέρι, η ρίγανη, ο δυόσμος, το ξύδι, το λεμόνι κ.α., για να δώσετε γεύση, ενώ ένας επίσης καλός τρόπος είναι η χρήση κρασιού ή μπίρας για να σβήνετε τα φαγητά και να τους δίνετε άρωμα.
Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr