Η κατανάλωση κρέατος είτε από αρνί είτε από κάτι άλλο, εντόσθια, συκωτάκια και γλυκάδια ζώων, από τη μαγειρίτσα και το κοκορέτσι, έχει ως αποτέλεσμα την αυξημένη πρόσληψη των λεγόμενων πουρινών, οι οποίες είναι ουσίες που κατά το μεταβολισμό τους στον οργανισμό παράγεται ουρικό οξύ.
Επίσης, η αύξηση της κατανάλωσης αλκοόλ, συμβάλλει ακόμη περισσότερο στην αύξηση των επιπέδων ουρικού οξέος στον οργανισμό.
Ιδιαιτέρως σε άτομα με προδιάθεση ή με ήδη υπάρχουσα υπερουριχαιμία, μπορεί να οδηγήσει σε οξέα επεισόδια ουρικής αρθρίτιδας.
Τα άτομα λοιπόν αυτά θα πρέπει :
Να περιορίσουν ή να αποφύγουν την κατανάλωση εντοσθίων, γλυκαδιών (π.χ. μαγειρίτσα, κοκορέτσι)
Να έχουν άφθονα λαχανικά στο πιάτο τους.
Να προσέξουν την κατανάλωση αλκοόλ.
Να πίνουν πάρα πολύ νερό.
Επιστημονική ομάδα neadiatrofis.gr