Και το μέλι και η μαρμελάδα αποτελούν αγαπημένες γεύσεις των περισσοτέρων παιδιών.
Δίνουν ενέργεια και είναι ιδανικά μέσα επάλειψης στο ψωμί για το πρωινό, συνοδευτικό με ένα γιαούρτι και πολλά άλλα. Πολλοί γονείς ωστόσο ρωτούν τι από τα δύο είναι καλύτερο και πιο θρεπτικό για ένα παιδί.
Και τα δύο περιέχουν αρκετούς υδατάνθρακες, στην πλειονότητά τους απλούς και παρέχουν σημαντικά ποσά ενέργειας. Θερμιδικά δεν διαφέρουν και πολύ.
Η βασική τους ώμος διαφορά είναι ότι η μαρμελάδα, σε αντίθεση με το μέλι, περιέχει υψηλά ποσά φυτικών ινών, ιδιαιτέρως όταν περιέχει και ολόκληρα κομμάτια φρούτων.
Οι φυτικές ίνες είναι απαραίτητες για την καλή υγεία ενός παιδιού και συχνά λείπουν από τη διατροφή τους. Ιδιαιτέρως από παιδιά που δεν τρώνε πολλά φρούτα ή σαλάτες.
Η μαρμελάδα λοιπόν αποτελεί ένα πολύ καλό όχημα να εντάξουμε στη διατροφή αυτών αλλά και όλων των παιδιών τις απαραίτητες φυτικές ίνες που χρειάζονται.
Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr