Κάτι που πολύ συνηθίζουν να κάνουν είναι το να ρίχνουν νερό στο καυτό τηγάνι για να κρυώσει μετά από κάποιο τηγάνισμα.
Ωστόσο αυτό δεν είναι σωστό, καθώς έτσι “σοκάρετε” τα τηγάνια σας ρίχνοντάς τους κρύο νερό όταν είναι καυτά. Σκεβρώνουν και δεν εφαρμόζουν στις εστίες, με αποτέλεσμα να έχουμε απώλεια ενέργειας όταν τα χρησιμοποιούμε.
Όταν λοιπόν τηγανίσετε, βγάλτε το τηγάνι από το καυτό μάτι και ακουμπήστε το σε ένα άλλο μάτι που δεν είναι αναμένο μέχρι να κρυώσει. Στη συνέχεια μπορείτε να το πλύνετε.
Ομάδα neadiatrofis.gr