Τάρτα ολικής άλεσης με κολοκυθάκι, μελιτζάνα, πιπεριά και πολλά τυριά

Υλικά για τη ζύμη
250γρ αλεύρι ολικής άλεσης
120 γρ κρύα μαργαρίνη κομμένη σε κυβάκια
1 αυγό ολόκληρο και 1 κρόκο
3 κουταλιές της σούπας κρύο νερό
Λίγο αλάτι

Υλικά για τη γέμιση
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 μέτριο κρεμμύδι ξερό
2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένο
1 μελιτζάνα κομμένη σε κύβους
1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κυβάκια
2 κολοκυθάκια σε ροδέλες
2 αυγά
1 γιαούρτι χαμηλών λιπαρών
1 φλιτζάνι τυρί ρεγγάτο χαμηλών λιπαρών και ½ φλιτζάνι γραβιέρα τριμμένη

Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι μαζί με τη μαργαρίνη και το τρίβουμε με τα χέρια μας να γίνει σαν ψίχουλα. Ρίχνουμε το αυγό, τον κρόκο, το αλάτι και το νερό και ζυμώνουμε μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη. Τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για μισή ώρα. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε μέσα τα κρεμμύδια, το σκόρδο, την πιπεριά, τα κολοκυθάκια και τη μελιτζάνα. Τα αφήνουμε για λίγα λεπτά μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά και αποσύρουμε από τη φωτιά. Χτυπάμε καλά τα αυγά και ρίχνουμε μέσα σε αυτά το γιαούρτι και στο τέλος προσθέτουμε το τυρί. Αναμιγνύουμε καλά και στη συνέχεια τα ρίχνουμε στο μίγμα των λαχανικών ανακατεύοντας καλά. Αλείφουμε με ελαιόλαδο μια ταρτιέρα και βάζουμε μέσα τη ζύμη, σπρώχνοντάς τη με τα δάχτυλά μας ώστε να καλύψει όλο τον πυθμένα και 2 πόντους από τα τοιχώματα. Φροντίζουμε ώστε η ζύμη να έχει το ίδιο πάχος σε όλη την επιφάνεια. Ρίχνουμε μέσα στη ζύμη τη γέμιση και ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για σχεδόν 1 ώρα.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr