Υλικά
250γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
150γρ. μαργαρλινη
½ κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. ζάχαρη
1 αuγό
50 ml. νερό
4 κολοκυθάκια ψιλοκομμένα
2 κόκκινες πιπεριά ψιλοκομμένη
200 γρ. μανιτάρια ψιλοκομμένα
4 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. αλεύρι
1 ποτήρι γάλα
2 φλιτζάνια τσαγιού κίτρινο τυρί
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Για τη ζύμη:
Χτυπάτε στο μίξερ τη μαργαρίνι, το αλεύρι, τη ζάχαρη και το αλάτι σε σιγανή ταχύτητα μέχρι να ανακατευτούν και το μίγμα να φαίνεται ότι έχει σβολιάσει. Τότε ρίχνετε το αβγό και το νερό και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι το μίγμα να γίνει ομοιογενές. Ανοίγετε τη ζύμη σε χοντρό φύλλο από τον πάτο της φόρμας σας. Βουτυρώνετε καλά τη φόρμα σας και τοποθετήστε τη ζύμη.
Ετοιμάζετε τη γέμιση:
Σε ένα τηγάνι λιώνετε 2 κουταλιές της σούπας μαργαρίνη και σοτάρετε όλα τα λαχανικά μαζί. Αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε λίγο νερό και τα αφήνετε να μαγειρευτούν για περίπου 10΄ και μέχρι να εξατμιστεί το νεράκι. Τα σουρώνετε και τα ρίχνετε μέσα στην τάρτα. Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνετε τις υπόλοιπες 2 κουταλιές μαργαρίνης και σοτάρετε το αλεύρι μέχρι να σκουρύνει. Ρίχνετε μέσα το γάλα και ανακατεύετε να σχηματιστεί μια πηχτή κρέμα. Αποσύρετε το μίγμα από τη φωτιά, προσθέτετε τα τριμμένα τυριά, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύετε. Με τη βοήθεια ενός κουταλιού αδειάζετε τη μπεσαμέλ μέσα στη τάρτα μέχρι να σκεπαστούν τα λαχανικά. Σκεπάζετε τη τάρτα με λαδόχαρτο και την ψήνετε στο φούρνο στους 180ο για περίπου 40΄. Ξεσκεπάζετε τη τάρτα και συνεχίζετε το ψήσιμο για ακόμα 10΄ και μέχρι η τάρτα σας να πάρει ένα ωραίο χρυσό χρώμα.
Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr