Τάρτα Φρούτων με “ΠΤΙ-ΜΠΕΡ” ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Υλικά για τη βάση
1 πακέτο ΠΤΙ-ΜΠΕΡ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ αλεσμένα
3/4 κούπας βούτυρο λιωμένο
1 κ.γλ. ξύσμα πορτοκάλι

Υλικά για την κρέμα
4 κρόκοι αυγών
1 ξύσμα από ένα πορτοκάλι
2/3 φλιτζανιού ζάχαρη
3 κ.σ. κορν φλάουρ
2 φλιτζάνια φρέσκο γάλα πλήρες
2 βανίλιες
100 γρ. σαντιγί
Φρούτα διάφορα
Μαρμελαδα της αρεσκείας σας, ελαφρά ζεσταμένη

Εκτέλεση
Ανακατεύουμε τα ΠΤΙ-ΜΠΕΡ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, τα οποία έχουμε αλέσει με τα υλικά της βάσης και στρώνουμε τη βάση και τα τοιχώματα μιας βουτυρωμένης ταρτιέρας διαμέτρου 28εκ. σχηματίζοντας «φωλιά». Ψήνουμε στους 180⁰C για 8’. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τους κρόκους των αυγών με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Στη συνέχεια προσθέτουμε το κορν φλάουρ. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το γάλα να ζεσταθεί μαζί με τις βανίλιες. Λίγο πριν το βρασμό το αποσύρουμε και το αφήνουμε 2-3 λεπτά να πέσει η θερμοκρασία του. Στη συνέχεια, προσθέτουμε σιγά σιγά το μείγμα με τους κρόκους και χτυπάμε όσο πιο γρήγορα μπορούμε μέχρι να ξαναπάρει βράση και να δέσει η κρέμα. Αφού κρυώσει λιγάκι τη σκεπάζουμε καλά με μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 2 ώρες. Αφού σφίξει το μείγμα προσθέτουμε και τα 100γρ. σαντιγί και ανακατεύουμε το μείγμα μέχρι να ομοιογενοποιηθεί. Στρώνουμε την κρέμα πάνω στο μείγμα του ΠΤΙ-ΜΠΕΡ που έχουμε ήδη στρώσει στην ταρτιέρα. Κόβουμε φρούτα που μας αρέσουν ή 1 κουτί κομπόστα των 800γρ. και διακοσμούμε την επιφάνεια της τάρτας. Αλείφουμε τα φρούτα με τη λιωμένη μαρμελάδα με ένα πινελάκι.

Πηγή : syntages.papadopoulou.gr