Μια πολύ γευστική συνταγή, για να κάνετε ακόμη και τους αρνητές του ψαριού να βάλουν τα καλά του λιπαρά στην καθημερινή τους διατροφή.
Υλικά
1 μέτριο φιλέτο σολομού περίπου 400γρ. (μπορεί να είναι και κατεψυγμένο)
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 σφηνάκια βότκα
1 ½ ποτήρι γάλα χαμηλών λιπαρών
2 κουταλάκια του γλυκού κορν φλάουερ
Ξύσμα από 1 λεμόνι
2 κουταλιές της σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 πακέτο ταλιατέλες
Εκτέλεση
Βράζουμε τις ταλιατέλες σε αλατισμένο νερό, τις στραγγίζουμε και τις αφήνουμε στην άκρη. Κρατάμε 2 κουτάλες περίπου υγρό από την κατσαρόλα με τις ταλιατέλες.
Σε ένα βαθύ τηγάνι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε μέσα το κρεμμυδάκι και μετά το σολομό τον οποίο προηγουμένως έχουμε καθαρίσει από το δέρμα του και τον έχουμε κόψει σε μεγάλους κύβους (σε μπουκιές).
Ανακατεύουμε 2-3 φορές προσέχοντας να μη σπάσει ο σολομός και σβήνουμε με τη βότκα. Αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε το υγρό από τις ταλιατέλες.
Βράζουμε για 5 λεπτά και μετά προσθέτουμε το γάλα ανακατεμένο με το κορν φλάουερ. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού και τον άνηθο και βράζουμε για 5 λεπτά ακόμη. Στο τέλος ρίχνουμε τις ταλιατέλες και ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί πριν τα σερβίρουμε.
Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr