Υλικά
1 πακέτο ταλιατέλες
5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
200γρ φιλετάκια μοσχαρίσια κομμένα σε κύβους
½ φλ. ζωμό λαχανικών ή αλλιώς νερό
1 ματσάκι σπαράγγια κομμένα διαγώνια
1 σκελίδα σκόρδο σε φέτες
Αλάτι και πιπέρι
½ φλιτζάνι παρμεζάνα
Εκτέλεση
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με ελαφρώς αλατισμένο νερό το αφήνετε να βράσει και προσθέτετε τα ζυμαρικά. Μαγειρεύετε μέχρι να γίνουν al dente, σύμφωνα με το χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία τους και στη συνέχεια αποσύρετε από τη φωτιά και στραγγίζετε. Σε ένα τηγάνι ρίχνετε 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και σοτάρετε τα φιλετάκια μέχρι να ροδίσουν, αφού τα έχετε αλατοπιπερώσει, προσθέτοντας και το σκόρδο. Στη συνέχεια προσθέτετε και τα σπαράγγια και ανακατεύετε για άλλα 2 λεπτά. Ρίχνετε το ζωμό των λαχανικών, αλάτι και πιπέρι και σιγοβράζετε για άλλα 5 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτετε και τα ζυμαρικά και ανακατεύετε καλά για 3 – 4 λεπτά για να μην κολλήσουν. Κλείνετε το μάτι της κουζίνας, ρίχνετε δυο κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και ανακατεύετε. Στο τέλος πασπαλίζετε με την τριμμένη παρμεζάνα.
Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr