Μια συνταγή που συνδυάζει τα ζυμαρικά ως πηγή υδατανθράκων με πηγές πρωτείνης χαμηλών λιπαρών, όπως το Κατίκι Δομοκού (με μόλις 12 % λιπαρά) και η γαλοπούλα.
Υλικά
500 γραμμ. Ταλιατέλες
2 μεγάλα κρεμμύδια
2 κ.σ. ξύδι μπαλσάμικο
1 κ.σ. μαύρη ζάχαρη
1 κ.γ. θυμάρι
4 φέτες καπνιστό χοιρινό
Λάδι-αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση
Κόβουμε τα κρεμμύδια σε φέτες και το χοιρινό σε κομματάκια και τα σοτάρουμε με λίγο ελαιόλαδο για 3-5 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε το μπαλσάμικο, τη ζάχαρη, το θυμάρι και λίγο αλάτι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και τα αφήνουν να μαγειρευτούν για 20 λεπτά. Βράζουμε τις ταλιατέλες. Ανακατεύουμε τα κρεμμύδια και το χοιρινό με το κατίκι και τις ταλιατέλες.
Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr