Υλικά
500 γρ. ταλιατέλες κατά προτίμηση ολικής άλεσης
300γρ φιλέτο κοτόπουλο
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό πολτοποιημένο
1 πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε ροδέλες
½ φλιτζάνι λευκό κρασί
200 γρ τυρί κρέμα χαμηλών λιπαρών
1 φλιτζάνι κίτρινο τυρί χαμηλών λιπαρών τριμμένο
1 φλιτζάνι γάλα χαμηλών λιπαρών
15 ντοματίνια κομμένα στη μέση
Εκτέλεση
Βράζουμε τις ταλιατέλες σε αλατισμένο νερό για 3-4 λεπτά, τις στραγγίζουμε και τις βάζουμε σε ένα πυρέξ, ραντίζοντάς τις με 3 κουταλιές ελαιόλαδο για να μην κολλήσουν μεταξύ τους. Κόβουμε το φιλέτο σε πολύ μικρά κομματάκια (σαν μεγάλα ζάρια) και τα ροδίζουμε ελαφρά σε ένα βαθύ τηγάνι με το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Μόλις πάρει λίγο χρώμα προσθέτουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά να μαλακώσει για 1-2 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστούν τα υγρά, αποσύρουμε από τη φωτιά. Ρίχνουμε τα φιλετάκια στις ταλιατέλες, προσθέτουμε τα τυριά, το γάλα και τα κομμένα τοματίνια και ανακατεύουμε καλά. Σκεπάζουμε το πυρέξ με αλουμινόχαρτο και το βάζουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά.
Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr