Σύμφωνα με επιδημιολογική μελέτη που πραγματοποιήθηκε από ερευνητές στο Hospital del Mar Medical Research Institute (IMIM), φάνηκε ότι αυξάνοντας τα χρήματα που ξοδεύουμε στο φαγητό, η ποιότητα διατροφής γίνεται καλύτερη.
Στην έρευνα παρακολουθήθηκε μια ομάδα 2181 ανδρών και γυναικών από την Ισπανία ηλικίας 25-74 ετών για μια περίοδο δέκα ετών.
Μετρήθηκε το βάρος, το ύψος και συλλέχθηκαν πληροφορίες για την διατροφή.
Από τα αποτελέσματα φάνηκε ότι αύξηση 1.4 ευρώ της μέσης δαπάνης για φαγητό σχετίζεται με 74γρ. περισσότερα λαχανικά και 52γρ. περισσότερα φρούτα ανά άτομο ανά ημέρα.
Αντίθετα μια μείωση 0.06 ευρώ συνδέεται με μείωση της τάξεως 121 γρ. λαχανικών και 94 γρ. φρούτων.
Η υγιεινή διατροφή είναι απαραίτητη για την καλή σωματική και ψυχική υγεία και η ποιότητα του τρόφιμου εξαρτάται από το ίδιο το άτομο, από την τιμή, τη γεύση και την εύκολη πρόσβαση του σε αυτό.
Από την Κατερίνα Κουρουπάκη, επιστημονική συνεργάτη neadiatrofis.gr