Ο καρκίνος τους μαστού είναι ένα πρόβλημα που πλήττει πολλές γυναίκες. Η διατροφή παίζει πολύ σημαντικό ρόλο, τόσο προληπτικό όσο και πολλές φορές αιτιολογικό.
Για του λόγου το αληθές, επιστήμονες από τη Μονάδα Επιδημιολογίας και Πρόληψης του Τμήματος Προληπτικής Ιατρικής του Εθνικού Ινστιτούτου Έρευνας για τον Καρκίνο του Μιλάνου, ανέλυσαν δεδομένα από 10.062 ασθενείς. από τη μελέτη EPIC, οι οποίες είχαν παρακολουθηθεί για έντεκα χρόνια. Από τα αποτέλεσμα βρέθηκε ότι μια διατροφή υψηλή σε κορεσμένα λιπαρά συσχετίστηκε θετικά με μεγαλύτερο κίνδυνο για καρκίνο του μαστού.
Υπενθυμίζουμε ότι βασικές πηγές κορεσμένων λιπαρών στη διατροφή μας αποτελούν κυρίως ζωικά προϊόντα, όπως το κόκκινο κρέας, το βούτυρο, τα πλήρη γαλακτοκομικά και προϊόντα τους (π.χ. κρέμα γάλακτος) , τα τυριά (ιδιαιτέρως τα κίτρινα), διάφορες μαγιονέζες, τα γλυκά κ.α.
Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr