Το έτοιμο φαγητό εκτός σπιτιού για να είναι γευστικό εμπεριέχει αρκετά λιπαρά και αλάτι.
Για το λόγο αυτό έχει κατά καιρούς συνδεθεί με αύξηση της αρτηριακής πίεσης. Προς την κατεύθυνση αυτή μια νέα μελέτη έρχεται να διερευνήσει περαιτέρω αυτή τη σχέση.
Η εν λόγω μελέτη δημοσιεύτηκε στο έγκριτο επιστημονικό περιοδικό American Journal of Hypertension και για τους σκοπούς της συλλέχθηκαν στοιχεία από 501 ενήλικές ηλικίας 18-40 ετών. Από τα αποτελέσματα φάνηκε ότι το 27,4 % είχαν πρώιμη υπέρταση.
Στο σημείο αυτό θα πρέπει να τονιστεί ότι για κάθε επιπλέον γεύμα εκτός σπιτιού την εβδομάδα ο κίνδυνος πρώιμης υπέρτασης μπορεί να αυξηθεί κατά 6%.
Από την Κατερίνα Κουρουπάκη, επιστημονική συνεργάτη neadiatrofis.gr