Υλικά
500 γρ. φιλέτα άσπρου ψαριού (φρέσκα ή κατεψυγμένα)
4 φρέσκα λεπτά κρεμμυδάκια
3 φέτες μαύρο ψωμί
1 αυγό
1 κουταλιά ψιλοκομμένο άνηθο ή μαϊντανό
1 κουταλάκι ρίγανη
½ κουταλάκι ξύσμα λεμονιού
1 σφηνάκι λευκό κρασί
1-2 κουταλιές ελαιόλαδο για άλειμμα
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Τεμαχίζετε τα φιλέτα του ψαριού. Βάζετε το ψωμί μαζί με τα κρεμμυδάκια στο μίξερ και τα χτυπάτε μέχρι να γίνουν σαν χοντρά ψίχουλα.
Προσθέτετε το ψάρι και συνεχίζετε το χτύπημα για μερικά δευτερόλεπτα.
Προσθέτετε το αυγό, τον άνηθο (ή τον μαϊντανό), το ξύσμα λεμονιού και το αλατοπίπερο και τα χτυπάτε όλα για λίγα ακόμα δευτερόλεπτα (δεν πρέπει να λιώσετε το μείγμα).
Αδειάζετε το μείγμα σε ένα μπολ και το κρατάτε στο ψυγείο για 20 με 30 λεπτά.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 240°C. Βγάζετε το μείγμα από το ψυγείο και το πλάθετε σε 8 μπάλες.
Στη συνέχεια, τις πιέζετε με τις παλάμες σας να γίνουν λίγο επίπεδες.
Αλείφετε το ταψί με λίγο ελαιόλαδο, εναλλακτικά μπορείτε να στρώσετε μία λαδόκολλα, αλείφετε τα μπιφτέκια με λίγο λάδι και τα ψήνετε στο φούρνο για 15 λεπτά περίπου.
Μπορείτε να τα συνοδέψετε με πουρέ, ρύζι και πράσινη σαλάτα.