Η Κυριακή του Πάσχα αποτελεί μια ημέρα χαρά και γιορτής. Είναι συνυφασμένη με καλό φαγητό και καλή παρέα.
Ωστόσο, για να μην γευτούμε την πικρή όψη της με φουσκώματα, πρηξίματα, δυσκοιλιότητα και άλλα προβλήματα μετά το εορταστικό φαγοπότι, είναι καλό να γίνουν κάποιες μικρές διατροφικές προσαρμογές.
– Αν θέλετε να φάτε το αγαπημένο σας τσουρέκι ή κουλουράκια, βάλτε τα ως πρωινό με τον καφέ ή το γάλα σας.
– Όσο και αν σας είναι δύσκολο αφαιρείται από το κρέας το ορατό λίπος, την αγαπημένη σας δηλαδή πετσούλα.
– Προτιμήστε κατσίκι, που έχει λιγότερο κορεσμένο λίπος από το αρνί
– Προτιμάτε παραδοσιακούς τρόπους ψησίματος, όπως στη σούβλα, σε σχέση με ψήσιμο στο φούρνο ή στη γάστρα, ούτως ώστε το λίπος από το κρέας να απομακρύνεται κατά το σούβλισμα.
– Σερβίρετε πάντα στο πιάτο σας και μην τσιμπάτε με το χέρι από το τραπέζι.
– Βάλτε κάπου στο πιάτο σας και τα λαχανικά
– Το βράδυ καταναλώστε ελαφριά γεύματα, με φρούτα και λαχανικά, ούτως ώστε να δώσετε στον οργανισμό ανάσες μετά το εορταστικό φαγοπότι.
Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr