Ολοένα και νέα στοιχεία αναδεικνύουν το ρόλο της διατροφής στην πρόληψη εμφάνισης διαβήτη.
Σύμφωνα με μια νέα έρευνα που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Diabetologia, η υψηλότερη κατανάλωση γιαουρτιού, συγκριτικά με την μη κατανάλωση, μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη τύπου ΙΙ κατά 28%.
Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Cambridge διαπίστωσαν ότι η μεγαλύτερη κατανάλωση γαλακτοκομικών χαμηλών λιπαρών που έχουν υποστεί ζύμωση, όπως δηλαδή γιαούρτι και μερικά χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά τυριά, μείωσε το σχετικό κίνδυνο. Η έρευνα βασίστηκε στη μεγάλη μελέτη EPIC-Norfolk που περιλαμβάνει περισσότερους από 25.000 άνδρες και γυναίκες που ζουν στο Norfolk, της Μεγάλης Βρετανίας.
Γενικότερα η κατανάλωση ημιάπαχων γαλακτοκομικών όπως γάλα, τυρί, γιαούρτι, συστήνεται στη διατροφή ατόμων με υψηλό σάκχαρο, ωστόσο τα στοιχεία αυτά έρχονται να αναδείξουν περισσότερο το ρόλο του γιαουρτιού και άλλων γαλακτοκομικών προϊόντων ζύμωσης.
Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr