Υλικά για 2 μερίδες
Fρέσκο τζίντζερ (1 φέτα ξεφλουδισμένη και ψιλοκομμένη)
1 κόκκινη πιπεριά τσίλι ψιλοκομμένη
Χυμό ενός λάιμ
2 κουταλιές σόγια σος
4 βλαστοί μπρόκολου
2 βρασμένα παντζάρια κομμένα στα τέσσερα
1 μεγάλο καρότο τριμμένο
1 κόκκινη πιπεριά καθαρισμένη και κομμένη σε φέτες
1 κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
Λίγα φύτρα
1 αβοκάντο καθαρισμένο και κομμένο σε κομμάτια
2 κουταλιές ηλιόσποροι
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Για να φτιάξετε το ντρέσινγκ, αναμιγνύετε το τζίντζερ, το τσιλι, το χυμό λάιμ και τη σόγια σος και το αφήνετε για λίγο στην άκρη. Βάζετε τους βλαστούς του μπρόκολου για 2 λεπτά περίπου σε βραστό νερό και μετά τους στραγγίζετε καλά. Τους βουτάτε σε κρύο νερό, τους ξαναστραγγίζετε και τους αφήνετε και αυτούς στην άκρη. . Σ’ ένα μεγάλο μπολ αναμιγνύετε τα παντζάρια, το καρότο, την κόκκινη πιπεριά, το κρεμμύδι, τα φύτρα, το αβοκάντο και τους ηλιόσπορους και περιχύνετε με το ντρέσινγκ. Προσθέτετε αλάτι, πιπέρι και σερβίρετε.
Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr