Υλικά
1 γλυκοπατάτα μεγάλη
1 μεγάλο καρότο
1 πατάτα μέτρια
1 χοντρό πράσο
½ φλιτζάνι φρέσκο γάλα
1 κουταλιά μαργαρίνη
Αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα βράζετε για περίπου 15 λεπτά τη γλυκοπατάτα, την πατάτα, το καρότο και το πράσο. Τα τσιμπάτε με ένα πιρούνι και όταν τρυπιούνται τα αποσύρετε. Σε ένα μεγάλο μπωλ λιώνετε τα λαχανικά με κουτάλα του πουρέ ή με τη ράβδο. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνετε το γάλα και το προσθέτετε στον πουρέ. Ρίχνετε τη μαργαρίνη, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύετε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί ο πουρές. Ιδανικός για να συνοδεύσετε μοσχαρίσιο κρέας.