Υλικά
4 μέτρια κολοκύθια
1 μέτρια πατάτα βραστή
3 αυγά
1 φλιτζάνι φέτα χαμηλών λιπαρών
½ ματσάκι δυόσμο
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι πολτοποιημένο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
Αλάτι, πιπέρι
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
περίπου 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κ.γλ. baking powder
Εκτέλεση
Τρίβουμε από τον χονδρό τρίφτη τα κολοκύθια. Τα αλατίζουμε και τα αφήνουμε σε σουρωτήρι για 1/2 ώρα για να βγάλουν τα υγρά τους. Στη συνέχεια τα στίβουμε με το χέρι και τα τοποθετούμε σε ένα μπολ μαζί με τη βραστή πατάτα την οποία έχουμε πολτοποιήσει με ένα πιρούνι. Προσθέτουμε τα αυγά, τη φέτα, το δυόσμο ψιλοκομμένο, τα κρεμμύδια, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά και σιγά σιγά προσθέτουμε το αλεύρι και το baking powder ώστε να πάρουμε ένα σφιχτό μίγμα. Πλάθουμε σε μικρούς κεφτέδες και τους τοποθετούμε σε ταψί στο οποίο έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν αρκετά.
Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr