Σπιτικό σταφιδόψωμό με αλεύρι ολικής

Υλικά
2 φλιτζάνια νερό
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
½ φλιτζάνι ζάχαρη
1 φλιτζάνι αλεύρι ολικής άλεσης

4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι μαγιά ξηρή ή περίπου 30 γρ νωπή
1 φλιτζάνι σταφίδες
½ κουτ. γλυκού κανέλλα
¼ κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το 1 φλιτζάνι νερό (τόσο ώστε να αντέχουμε να βάλουμε μέσα το χέρι μας).
Λιώνουμε στο χλιαρό νερό τη μαγιά, προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το υπόλοιπο νερό (επίσης ζεσταμένο ελαφρά), το ελαιόλαδο, την κανέλλα, το μοσχοκάρυδο, τη ζάχαρη και το αλεύρι. Ζυμώνουμε να γίνει μια ομοιογενής ζύμη. Προσθέτουμε τις σταφίδες και ζυμώνουμε ξανά ώστε να ενσωματωθούν καλά στη ζύμη. Πλάθουμε ένα ή περισσότερα σταφιδοψωμάκια, τα βάζουμε σε ταψί, τα σκεπάζουμε με ένα πάπλωμα και τα αφήνουμε σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστούν σε όγκο. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς (χωρίς να προθερμάνουμε το φούρνο) μέχρι να πάρουν το χρώμα που επιθυμούμε.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr