Υλικά
½ λίτρο νερό
180 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
60 γρ. κακάο σε σκόνη
1/2 κουταλάκι στιγμιαίο καφέ
200 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
1/2 κουταλάκι σιρόπι βανίλιας
Εκτέλεση
Ρίχνετε σε ένα κατσαρολάκι 300 ml νερό, τη ζάχαρη, το κακάο και τον καφέ και τα αφήνετε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πάρουν βράση, ανακατεύοντας κατά διαστήματα με ένα σύρμα. Μόλις το μείγμα πάρει βράση, ανακατεύετε συνεχώς επί 1΄, προσέχοντας να μην πιάσει το κακάο στον πάτο της κατσαρόλας. Κατεβάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτετε το υπόλοιπο νερό και αμέσως μετά τη σοκολάτα, ανακατεύοντας πολύ καλά με ένα σύρμα. Προσθέτετε και τη βανίλια. Περνάτε το μείγμα από το ραβδομπλέντερ, στη συνέχεια το αδειάζετε σε ένα μπολ και το βάζετε να παγώσει καλά στο ψυγείο όλη νύχτα. Την επομένη, το περνάτε από την παγωτομηχανή και το σερβίρετε αμέσως ή το φυλάτε σε μεταλλικό δοχείο στην κατάψυξη. Μπορείτε αν θέλετε να αδειάσετε το μείγμα σε ειδικές φόρμες για ξυλάκι, οι οποίες κλείνουν και μπαίνουν στην κατάψυξη.
Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr