Υλικά
500 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
300 ml κρέμα γάλακτος με πολύ χαμηλά λιπαρά
140 γρ. ζάχαρη
4 κρόκους και 3 ασπράδια αβγών
7 κ.σ. ρούμι
λίγος χυμός λεμονιού
Εκτέλεση
Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και τα 100γρ. από τη ζάχαρη. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε σιγά σιγά τους κρόκους και το ρούμι. Όταν κρυώσει ελαφρά το μίγμα μας προσθέτουμε τα ασπράδια τα οποία τα έχουμε χτυπήσει σε μαρέγκα προσθέτοντας 1 κ.γ. χυμό λεμονιού και την υπόλοιπη ζάχαρη. Σε αυτή τη φάση δε χτυπάμε το μίγμα της σοκολάτας, αλλά ανακατεύουμε με μεγάλες κυκλικές κινήσεις από κάτω προς τα πάνω για να ενσωματώσουμε τη μαρέγκα, χωρίς να ξεφουσκώσει. Μοιράζουμε το μίγμα σε μπολ και αφήνουμε στο ψυγείο για 4 ώρες προτού σερβίρουμε.
Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr