To ρυζόγαλο αποτελεί ένα εξαιρετικά υγιεινό επιδόρπιο αλλά και ελαφρύ βραδινό. Η συγκεκριμένη συνταγή αποτελεί μια γλυκιά εναλλακτική επιλογή, χωρίς πολλά λιπαρά.
Υλικά
4 ποτήρια γάλα ημιάπαχο
1 φλιτζάνι ρύζι γλασέ
3 κουταλιές μαύρη ζάχαρη
1 βανίλια
1 κουταλιά κορν φλάουερ
½ φλιτζάνι κομματάκια κουβερτούρας
Τρόπος παρασκευής
Βάζετε το γάλα σε μια κατσαρόλα και μόλις βράσει ρίχνετε το ρύζι, τη ζάχαρη, το κορν φλάουερ και τη βανίλια. Τα αφήνετε να βράσουν επί 20΄ μέχρι να μαλακώσει το ρύζι και να απορροφηθεί το γάλα, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Κατεβάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά προσθέτετε τα κομματάκια κουβερτούρας, ανακατεύετε ελαφρά. Αδειάζετε σε μπολάκια και σερβίρετε το ρυζόγαλο ζεστό ή κρύο.
Επιστημονική ομάδα neadiatrofis.gr